Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Λιλή Ζωγράφου, Επάγγελμα Πόρνη (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ) Οκτώβρης 1978 μ.Χ.


Δεν πουλώ ύφος, στυλ, λογοτεχνία. Δεν γράφω διηγήματα. Καταθέτω γεγονότα και συμπτώματα της εποχής που ζω. Όλα όσα γράφω συνέβησαν. Σε μένα ή σε άλλους.
Χρόνια τώρα σπαταλιέμαι, παρακολουθώντας όλα κι όλους.
Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν’ αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό.
Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρόνων θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής, ν’ ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν.
Όχι, η επανάστασή μου δε θα στρεφόταν κατά του καταστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται.
Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη.
Η γη έτσι κι αλλιώς δε χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δε χωρά άλλα φερέφωνα προκάτ επανάστασης.
Η ζωή γίνηκε πια πάρα πολύ απάνθρωπη για να την καλουπώνουμε σε σχήματα, δε μας ανήκει καν, όπως δε μας ανήκει τίποτα, από τη γη που κατοικούμε ως τα πρόσωπά μας.
Όταν ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τιποτένιος, μπορεί να μάς δέσει πάνω σε μια καρέκλα, σ’ έναν πάγκο ή σ’ ένα κρεβάτι, να μάς φτύσει, να μάς μαστιγώσει, να μάς βιάσει.
Το Σύστημα αποχαλινωμένο καλλιεργεί σκόπιμα την ασυνειδησία, την αγριότητα, το χάος, καταλύοντας το σεβασμό για τον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν άφησε τίποτα ανεκμετάλλευτο, από το “χάσμα των γενιών” που αποκόβει τους ανθρώπους μεταξύ τους και ετοιμάζει τους αυριανούς παιδιά-καταδότες του Χίτλερ, ως την κατάργηση της οικογένειας.
Ο άνθρωπος βγαίνει στο σφυρί.
Για να μη βρίσκει το Σύστημα καμιά αντίδραση και να μπορέσει αύριο να βγάλει ελεύθερα στο σφυρί και τις πατρίδες.
Ο Παπαδόπουλος ήταν μια δοκιμή και στον ευρωπαϊκό χώρο, κατά το σύστημα των χιλιάδων πειραμάτων που πραγματοποιούνται σ’ όλες τις περιοχές του πλανήτη.
Η συνταγή είναι πια κοινή: Όταν ένας λαός σηκώσει κεφάλι κατά του κυβερνήτη του, εκπρόσωπου του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, βρείτε έναν αλήτη και αναθέστε του να περάσει χειροπέδες σ’ αυτό το λαό. Κι αφήστε τον να εξουθενωθεί. Το πιθανότερο είναι να συνηθίσει και να ζήσει εξουδετερωμένος από τριάντα μέχρι σαράντα χρόνια, όπως συνέβη στην Ισπανία και την Πορτογαλία.
Επειδή όμως οι καιροί αλλάζουν, τα πράματα πάνε γρηγορότερα, η συνταγή τροποποιήθηκε. Πάρτε τα κλειδιά από τον αλήτη, δώστε τα στον παλιό κυβερνήτη και στείλτε τον να ξεκλειδώσει τις χειροπέδες.
Ο λαός θα του γλείφει τα χέρια, βλέποντάς τον σαν ελευθερωτή του.
Γι’ αυτό και μεις, τα σύγχρονα πειραματόζωα, οφείλουμε να χρησιμοποιούμε πάντα τον όρο π.Χ., που θα σημαίνει τώρα πια “προ Χούντας”, και μ.Χ., “μετά τη Χούντα”.
Γιατί το πείραμα πέτυχε και δεν πρέπει να το λησμονούμε ούτε στιγμή.
Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Κι ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας.

1 σχόλιο:

  1. Όσο θεωρούμε το πρόβλημα πολιτικό συστημικό, ιδεολογικό κομματικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό κλπ κλπ, όπως γίνεται χιλάδες χρόνια, τόσο θα αναπαράγεται το ανθρώπινο δράμα , η ανθρωπότητα θα συνεχίσει την γελοία κίνηση της γάτας που κυνηγάει την ουρά της, ο Καιάδας θα αντικαθίσταται με εγκαταλειμμένα ιδρύματα, οι κατακτήσεις και οι δουλοκτημοσύνες θα αντικαθίστανται από γενοκτονίες και ιμπεριαλισμούς, οι πόλεμοι με παγκόσμιους Αρμαγεδδώνες, ο φασισμός της αρχαίας Αθηναϊκής ισχύος και η σφαγή των Μηλίων με Χιτλερισμούς, Νατοϊσμούς και τροϊκανισμούς, οι αθρωποθυσίες των αρχαίων θρησκειών με Βυζαντινές, Ιεροεξεταστικές , Κονκισταδόρικες, Οθωμανικές και Τζιχαντιστικές θηριωδίες κατά αλλοθρήσκων κλπ κλπ βήματα.......λαμπρής εξέλιξης του "όρθιου Είδους". Εάν δεν γίνει κοινή συνείδηση ότι το πρόβλημα είναι ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ώστε οι μεν 7 εξουσιαστικές δομές να μεταβληθούν από συγκλήσεις των πιό αριβίστικών, ασυνείδητων, αμοραλιστικών και αρπακτικών ομάδων της ομοταξίας σε απλή διοικητική μέριμνα προσωπικοτήτων της υπαρξιακής ευφυϊας και κοινωνικής προσφοράς (Η. Gardner) στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας του Λαού, όπως π.χ είναι ο εφοδιασμός και τα μαγειρεία για τον στρατό ή οι μασέρ και οι φυσιοθεραπευτές για τους αθλητές, και εάν η παιδεία δεν παράγει τον Πολίτη του Αύριο με πρωτεύοντα θέματα κριτική της Ιστορίας, φιλοσοφία, κοινωνιολογία, οικονομία, ψυχολογία, δίκαιο, υγειινή, περιβάλλον κλπ ανθρωπιστική παιδεία και δευτερευόντως......οξειδοαναγωγικές ενώσεις, κβαντισμένα φορτία ή τριγωνομετρικές συναρτήσεις, ώστε αυτοί οι ώριμοι Πολίτες να εκτιμνούν και να εκλέγους τις παραπάνω προσωπικότητες υπαρξιακής ευφυϊας, αντί καριερίστες απατεώνες πολιτικάντες , ντελάληδες των ΜΜΕ , θιάσους θεατρίνων της πλατείας κλπ αρπακτικών της ομοταξίας των πιθηκοειδών, η ανθρωπότητα όχι μόνο θα εξακολουθήσει να μην κάνει ούτε μισό εξελικτικό βήμα, αλλά θα αυτοεξαφανιστεί από τον πλανήτη πολύ γρηγορότερα από ότι η ίδια η φύση έχει σχεδιάσει να τον αντικαταστήσει με άλλα Είδη, όπως έχει κάνει με το 80% των Ειδών που έχουν περάσει από τον πλανήτη. Και θα επαληθευθεί ο Νίτσε, που είπε ότι το ανθρώπινο Είδος είναι λάθος της φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή